Sykkelfestivalen tok over Charlottenlund

Flere tusen syklister konkurrerte, testet ut nye og gamle sykler og sto i is-kø under årets sykkelfestival.
nyheter

Erik (6) var blant 2–300 unge syklister som fullførte Minilavkaløpet søndag, ei sykkelløype arrangert av Lavkaløpet.

– Det var kjempegøy, også fikk jeg medalje, sier Erik.

Han har ikke trent noe spesielt til løpet, men sykler hele tiden ellers.

– Jeg elsker å sykle, forklarer han.

Geir Kvitle var speaker for sykkelløpet og er veldig imponert over de unge syklistene.

– Det er skikkelig innsats av alle sammen, men de passer på hverandre. De gir hverandre plass der det trengs og det er ingen som bøller. Det er flott å se, sier Kvitle.

Les også: – Tromsø er ikke en sykkelby – ikke ennå

Rekordtemperatur

Gjert-Henrik Vedeler er prosjektkoordinator for park og vei i kommunen og hovedarrangør for sykkelfestivalen. Han var veldig fornøyd arrangementet da iTromsø var innom Charlottenlund søndag ettermiddag.

– Slår du sammen temperaturene for de tre siste årene, får du tallet vi ser på gradestokken i dag. Det er fullt kjør på alle stasjoner og minilavkaløpet går i hele dag, sier Vedeler.

Festivalen har satt opp hinderløyper, sykkelorientering, sykkelvask, test av nye sykler og rare sykler, enhjulssykler og sykkelservice.

– Jeg har ikke sett noen tall på hvor mange vi er her i dag, men jeg vil tippe rundt 3–4.000. Det er ganske fullt, så til neste år skal vi prøve å utvide festivalen på en eller annen måte, sier en fornøyd, men travel Vedeler.

Les også: Vil arrangere «Tour of Norway» for kids i år også

Testing av rare sykler

En av festivalens mest populære stasjoner var en der du kunne teste sykler litt utenom de vanlige.

– Vi har en minisykkel, en veltepetter, en sykkel som svinger feil vei. Noen har jeg kjøpt, noen har vi laget selv. Det er ingen som knekker koden med den som svinger feil vei, sier Vedeler.

Veltepetter er en sykkel med stort fremhjul og et veldig lite bakhjul.

– Trikset er å få nok fart og bare begynne å trø, sier Trond Helge etter en særdeles vellykket tur på Veltepetteren.

Sammen med familien er det første gangen de er med på sykkelfestivalen.

– Det har vært veldig gøy. Jeg sykler en del til og fra jobb, men i dag har vi fått noen ideer til morsomme ting vi kan gjøre med sykler, sier Helge.

Les også: Syklister slakter vintervedlikeholdet

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter