Debatt

«Bompenger: Er det en skivebom for befolkningen i Tromsø?»

Etter å ha lest om hva politikerne i Tromsø kommune er kommet fram til av hva som brukerne av bilen skal utsettes for, ser jeg det nødvendig å komme med et varsel om hva dette kan ende opp med for befolkningen.

  Foto: Christer Pedersen

nyheter

Et pensjonistektepar i Bodø fortalte meg at de, som er minimumsbrukere av bil har en bompengeutgift på tusen kroner i måneden, altså kroner 12 000 i året. Dersom vi tar utgangspunkt i en skatteprosent på 37 prosent vil det si at pensjonen reduseres med hele 19.000 kroner.

Når vi i Tromsø kan se fram til at en barnefamilie kan komme opp i en årlig bompengeutgift på hele 25.000 kroner kan man jo lure på hvor politikerne våre er i visdommens sfære?

Barnefamilien må da ha en økt inntekt på 40.000 kroner.

I viten om at medianinntekten for aleneboende i Troms ligger en plass mellom 180.000 til 280.000 tusen i årslønn, ser dette drastisk ut spør du meg. Og hvis vedkommende har barn, er det åpenbart at der ikke fins rom for ekstra titusener i årlige bompengeutgifter?

Og angående visdom, kan man si at alle kvinner som menn i Frp er vise, siden de stemte mot, mens bare en person i partiet Høyre er vis?

Og man kan forundre seg over Senterpartiet ved Sandra Borch som skulle skjerme befolkningen i utkantstrøkene for store bilutgifter har stemt for Bompenger? Har partiet tenkt på at befolkningen i utkantstrøkene må til byen for handel og vandel?

Og det mest forunderlige er at det første som bompengene skal brukes til er plenfrø og lignende i Tromsø sentrums parkanlegg for over 400 millioner. Etter dette kommer sykkelstiene, mens melkekua bilen må vente på å få en smidig løsning først i slutten av prosjektperioden.

Våre problemer kan da løsest på kort sikt ved å etablere toplanskryss der trafikken korkes seg en halvtimes tid morgen og ettermiddag. Noe vi kan betale med bensinavgiften!

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter