Fylkesrådsleder Cecilie Myrseth (Ap) går av

I dag gikk hun av etter to år som fylkesrådsleder.

FØRSTEKANDIDAT: Cecilie Myrseth får av som fylkesrådsleder. Nå skal hun fokusere på valgkampen, hvor hun stiller som Aps førstekandidat på Stortinget.   Foto: Troms fylkeskommune

nyheter

Cecilie Myrseth har de siste ti årene jobbet som fylkespolitiker i Troms, og de siste to årene som leder for fylkesrådet.

Førstekandidat

Årsaken til avgangen er at fylkesrådsleder Cecilie Myrseth stiller som Aps førstekandidat til Stortinget i september.

- Det har vært et privilegium å jobbe for et fylke som har så mange framtidsmuligheter. I organisasjonen har det vært profesjonalitet og lojalitet, men også mange flotte kolleger. De blir jeg å savne, sier Myrseth.

Regionreformen

Hun trekker fram langtidsplanen for Forsvaret og regionreformen som ekstra krevende arbeidsfelt de siste årene.

-  Arbeidet med å styrke Troms sin rolle som tydelig stemme i og fra Arktis har også vært viktig for oss. Der har vi nå satt i gang et arbeid som jeg gleder meg til å se den videre utviklingen av. Vi fikk også på plass den første handlingsplanen for styrking av kvensk språk og kultur i Troms. Vi trenger å ta vare både på vår samiske og kvenske kultur.

Onsdag forrige uke omtalte iTromsø saken om at fylkesrådet ville melde sin avgang under siste møte i fylkesrådet for sommeren. Møtet varer fra 13. juni til fredag 16. juni.

iTromsø kommer tilbake med mer.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter