Hver tiende pasient i nord får ikke timen de er satt opp på

Helse Nord er regionen hvor høyest antall pasienter ikke får timen de er satt opp til på sykehusene.

SKAL HOLDE 95 prosent av avtalene: Hos Region Nord er det 14 prosent av pasientene som har passert planlagt tid. Hvis de blåblå vinner valget til høsten, har de lovet at tallet skal ligge på fem prosent.  Foto:

nyheter

Det kommer fram i en pressemelding fra Helse- og omsorgsdepartementet.

Antall pasientkontakter som har passert planlagt tid er på 24.933. Dette er en andel på 14 prosent, og er høyest i landet. Helse Sør-Øst og Helse Vest ligger på ni prosent. Hos Helse Midt-Norge er det 10 prosent pasienter som har passert planlagt tid. Nasjonalt ligger tallet på 167.907, og en gjennomsnittsandel på ni prosent.

– Skal videre

– Dette er gode tall, men vi skal videre. Høyre har lovet at sykehusene i neste periode skal holde 95 prosent av avtalene. Pasientene skal være trygge på at avtalen de har med sykehuset blir holdt. Det er pasientenes helsetjeneste, sier helse- og omsorgsminister Bent Høie.

Åpenhet

I pressemeldingen forklarer departementet at «antall pasientkontakter som har passert planlagt tid» måler antall og andel pasientavtaler som er forsinket i forbindelse med planlagt time – både nyhenviste og pasienter som er i et forløp.

– Dette viser at det er viktig med åpenhet, slik at flest mulig får den oppsatte timen på sykehus, sier Høie.

Antall og andel pasientkontakter med passert planlagt tid (per 30. april 2017)

Andel passert planlagt tidAndel passert planlagt tid
Helse Sør-Øst85.5589 prosent
Helse Vest34.9079 prosent
Helse Midt-Norge22.50910 prosent
Helse Nord24.93314 prosent
Hele landet167.9079 prosent

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter