Odd-Børge har jobbet i seks år for å bygge skatepark. Nå er det klart for åpning.

I juni 2011 lanserte IL Blåmann visjonen om en skatepark tilknyttet kunstgresset deres i Ersfjordbotn. Lørdag er det endelig duket for åpning.

KLART FOR ÅPNING: Etter seks års prosjektarbeid er betongparken i Ersfjordbotn så godt som ferdig. Lørdag inviteres det til offisiell åpning. Foto: Odd-Børge Lunde Hansen/I.L. Blåmann 

nyheter

Med iherdig dugnadsarbeid, flittig søknadsskriving og både opp- og nedturer, har Odd-Børge Lunde Hansen jobbet i seks år for å realisere drømmen: En skatepark i Ersfjordbotn.

I fjor høst begynte betongarbeidet like bak fotballbanen, mens ildsjeler i vår har jobbet på spreng for å ferdigstille parken til bruk i sommer.

– Vi rakk ikke å gjøre oss helt ferdige til den offisielle åpningen. Det gjenstår ennå å legge fliser på ett av elementene, men det går helt fint å skate på det likevel, sier Hansen.

Skatekonkurranse og grilling

Lørdag klokken 12.00 inviterer I.L. Blåmann til åpningen, hvor det ifølge Ellen Kathrine Bludd, arrangementsansvarlig, er lagt opp til grilling, kaffe, kaker – og skatekonkurranse.

– Konkurransen er for alle nivåer. Vi har også hyrt inn en DJ som vil spille bra musikk, primært hip hop, forteller hun.

ILDSJEL: Odd-Børge Lunde Hansen har siden 2011 stått på for å få realisert parkprosjektet. Nå kan han puste lettet ut. Foto: Trond Tomassen 

Slutten på en era

For Hansen markerer åpningen slutten på en era.

– Jeg medgi at det er en bør som nå letter fra mine skuldre. Det har vært mye saksbehandling underveis – mye prosjektering, sier han, og fortsetter:

– Samtidig er det utrolig deilig å se at parken allerede brukes flittig. Det er en veldig fin betaling for det arbeidet vi har lagt ned i prosjektet.

Selv om parken nå er tilnærmet ferdig, gjenstår imidlertid noe arbeid før Hansen kan senke skuldrene helt.

– Som nevnt har vi noen fliser vi må legge. Det tar vi ettersom logistikken og været tillater det. Ellers er det litt annet vi må ta underveis, slik som forskjønning av området rundt parken. Vi ønsker at det skal se ordentlig ut og være koselig, forklarer han.