Ga mersmak: – Håper vi kan gjøre dette hvert år

Ishavskysten friluftsråd feiret tiårsjubileum med friluftsfestival i Telegrafbukta.

POPULÆRT: Det var kø for å bli med i en av kanoene. Fra venstre: Rådgiver for Ishavskysten friluftsråd, Maja Sjöskog Kvalvik, Pia Marie (10) og Elida (10) fra Krokelvdalen skole og daglig leder i Ishavskysten friluftsråd, Tine Marie Valbjørn Hagelin.   Foto: Ronald Johansen.

nyheter

Det er ti år siden de fem medlemskommunene i Ishavskysten friluftsråd, Tromsø, Storfjord, Lyngen, Balsfjord og Karlsøy, slo seg sammen. Dette markeres i alle de fem kommunene. I Tromsø var det fredag friluftsdag for små og store i Telegrafbukta.

150 barn i Telegrafbukta

– Dette er første gang vi arrangerer festival, men når jeg ser så mange glade og fornøyde barn er det virkelig verdt alt arbeidet, sier daglig leder i Ishavskysten friluftsråd, Tine Marie Valbjørn Hagelin.

Hun anslår at rundt 150 barn fra barneskoler og barnehager har tatt seg turen til Telegrafbukta.

– Da vi hørte om arrangementet måtte vi bare hoppe på bussen. Her har det vært full fart siden vi kom i dag tidlig, sier lærer på Krokelvdalen skole, Morten Bredal-Thoresen.

Uteaktiviteter for de små

Telegrafbukta var full av uteaktiviteter. Klatrejungel med klatretau, friluftsstafett og pinnebrød var bare noe av det som sto på programmet.

– Smoothiesykkelen er nok mest populær. Der kan barna lage smoothie ved å tråkke på en sykkel, sier rådgiver i Ishavskysten friluftsråd, Maja Sjöskog Kvalvik.

– Kanoene har også vært veldig populær. Barna står i kø for å være med, sier Hagelin.

Lek og læring

Ishavskysten friluftsliv jobber med å gjøre friluftsliv tilgjengelig for befolkningen.

– Det er veldig mye organisert aktivitet. Her står friluftsliv i en særstilling. De voksne trekker seg litt unna og barna kan gjøre det de vil. Det tror jeg er frigjørende for dem, sier Hagelin.

Det er ikke bare lek på friluftsfestivalen. Barna får også lære om friluftsliv.

– Det skal være litt faglig påfyll og læring. Under stafetten lærer de blant annet om allemannsretten og hvordan de tenner bål, sier Hagelin.

Frister til gjentakelse

Dagens festival har gitt mersmak, og Hagelin håper å kunne arrangere det igjen.

– I morges var jeg veldig stressa og tenkte «klarer vi dette?» Det tar jeg tilbake nå. Hvis kommunene ønsker å gjøre dette igjen er ikke vi vonde å be, sier hun.