Ragni Løkholm Ramberg (Ap) trekker seg

Ramberg går til jobben som prosjektleder og jurist hos Totalrenovering.

PROSJEKTLEDER FOR TOTALRENOVERING: Ragni Løkholm Ramberg går til Totalrenovering, hvor hun får rolle som prosjektleder og jurist.   Foto: Ronald Johansen / iTromsø

nyheter

I en pressemelding fra ordfører Kristin Røymo kommer det fram at den nye jobben gjør det umulig for Ramberg å inneha vervet som komitéleder for Byutvikling, miljø og transport.

Fikk tilbudet i går

– Dette er ennå veldig nytt, men det blir spennende. Jeg fikk tilbudet i går og skjønte med en gang at dette var noe jeg hadde lyst til å gjøre, sier Ramberg til iTromsø.

Hun forteller at beskjeden ble gitt til ordføreren med en gang.

– Tiltredelse i den nye jobben er ennå ikke avklart, men jeg gleder meg veldig til å jobbe med juss igjen, sier hun.

Fortsetter i kommunestyret

Ramberg har vært heltidspolitiker siden Ap vant valget i 2015, først som byråd for byutvikling og deretter som leder av byutviklingskomiteen og Tenk Tromsø.

Selv om hun fratrer disse vervene skal hun fortsette i kommunestyret.

– Det blir godt å være alminnelig folkevalgt, men jeg kan ikke fortsette å være medlem av byutviklingskomiteen. Jeg vil savne gode kollegaer på rådhuset både i posisjon, opposisjon og i administrasjonen. Jeg er sinnsykt takknemlig for at jeg har fått mulighet til å være politiker på heltid. Det har vært vanvittig spennende og given, sier hun.

– Vil savne Ragni

Fungerende komitéleder blir Pål Julius Skogholt (SV).

– Kommuneadvokaten vil gjøre en juridisk vurdering om eventuelle interessekonflikter, før endelig avtale inngås og beslutning om tiltredelse treffes, skriver ordfører Røymo i ei pressemelding.

– Vi kommer til å savne Ragni på rådhuset, og vi er glad for at vi fortsatt får beholde henne i kommunestyret, selv om hun ikke lenger skal være leder for byutviklingskomiteen. Jeg ønsker Ramberg lykke til i hennes nye rolle som prosjektleder og jurist for Totalrenovering, skriver ordføreren.