Røykutvikling i ambulansefly på Langnes

Alle nødetater ble tilkalt da det oppsto røykutvikling i et ambulansefly.

RØYKUTVIKLING: Det har vært røykutvikling på et ambulansefly på Langnes.  Foto: Tipser

nyheter

Det har forekommet en røykutvikling i et ambulansefly på Langnes søndag kveld. Flyet ble nødt til å gjennomføre en nødlanding på Tromsø lufthavn.

Det bekrefter politiet overfor iTromsø.

- Flyet har akkurat landet kontrollert på flyplassen. Besetningen blir tatt hånd om av helsepersonell, forteller Øyvind Gundersen, operasjonsleder i politiet.

Røykutviklingen oppsto like etter at flyet hadde tatt av fra rullebanen.

Gundersen opplyser at det er for tidlig å si hva som var årsaken til røykutviklingen.

Det skal ha vært fire personer om bord. Alle er ved bevissthet og blir behandlet med oksygen.

- Udramatisk

Stig Næsh, administrerende direktør i Lufttransport, som forvalter ambulanseflyet, forteller at flyet akkurat hadde lettet fra Tromsø da de oppdaget røykutviklingen.

- Det høres kanskje dramatisk ut, men det hele var udramatisk. Så klart, flyet var i luften da de oppdaget det, men besetningen fulgte de prosedyrene de har lært, og det var en av våre mest erfarne kapteiner som fløy flyet.

Han vet ikke hva som var årsaken til røykutviklingen.

- Det er vanskelig å si nå. Vi kommer til å ha en debriefing med kapteinen og de andre som var om bord.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter