Værvarslet for uka

Det er bare å pakke vekk bikinien: – Blir nok snø i høyden

Godværet er så definitivt ferdig her i nord og onsdag blir det nesten vinter igjen her i Tromsø.

Soler seg: Marita Larsen og Karoline Johansen nyter fridagen i Telegrafbukta med snødekte Blåmannen i bakgrunnen.  Foto: Ronald Johansen / iTromsø

nyheter

Vakthavende meteorolog Vibeke Thyness oppfordrer tromsøværingene til å vente med å pakke vekk vinterklærne.

– Mandag har det kommet godt med nedbør og det kommer nok en del byger også tirsdag. På kvelden øker vinden og skifter til nordlig retning, og bidrar godt til en kald og ganske sur onsdag. Onsdag blir det tettere byger og temperaturen dropper ned til 5–6 grader, så det kan nok være lurt å huske vantene om man skal ut. Det vil nok også bli snø i høydene, sier Thyness.

Bedring mot Sankt Hans

I løpet av torsdag gir regnet seg heldigvis, og selv om temperaturen ikke øker til mer enn rundt 10 grader over helgen, så blir det en klar bedring.

– Tromsø er faktisk et av få steder i landet vi kan garantere ikke får regn på Sankt Hans, men varmt blir det ikke. Det blir fralandsvind, glimt av sola og 10 grader er innen rekkevidde fredag, lørdag og søndag, sier meteorologen mandag ettermiddag.

Må se langt etter høytrykk

Om du drømmer om varmen fra starten av forrige uke, må du nok smøre deg med tålmodighet

– Sommervarme blir det ikke med det første. Vi har et høytrykk i nærheten av Norge, men det er kun til glede for oss i sør per nå. Det jeg kan si er at det blir et fravær av lavtrykk i den kommende perioden som vil sørge for stabilt og noe lettere vær enn det er nå mandag i det minste, avslutter Thyness.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter