Sollund tar over for Ramberg

Brage Larsen Sollund (Ap) tar over ledervervet i byutviklingskomiteen.

NY KOMITÉLEDER: Brage Larsen Sollund tar over for Ragni Ramberg som leder av byutviklngskomiteen.  Foto: Ronald Johansen

nyheter

Mandag kveld avholdt styret i Tromsø Ap og partiets kommunestyregruppe et felles møte. På agendaen sto valg av Rambergs etterfølger, samt ny fordeling av komitéverv innad i partiet.

Valgkomiteen i partiet hadde forut for møtet innstilt gruppeleder Brage Larsen Sollund som ny leder for byutviklingskomiteen – og forslaget ble på møtet enstemmig vedtatt.

– Jeg kommer til å fortsette å være gruppeleder, men går ut av utdanningskomiteen. Jarle Heitmann og jeg kommer til å fordele enda mer ansvar oss imellom, så det tror jeg går bra, forteller den nyvalgte komitélederen.

Heitmann var gruppeleder for partiets kommunestyregruppe mens Sollund var byråd. I dag sitter Heitmann i formannskapet.

Sollund vil tiltre i vervet førstkommende onsdag eller torsdag.

– Det er snakk om ei 33 prosent stilling, men jeg tror nok det blir en 100 prosent jobb: Brenner man for byen, har man lyst å jobbe så mye med byutvikling som mulig. Ragni har gjort et godt stykke arbeid, og jeg gleder meg til å fortsette utviklingen av byen, sier Sollund.

Fornøyd ordfører

Fredag ble det klart at Ragni Ramberg trekker seg som leder for komiteen da hun har takket ja til å jobbe som prosjektleder og jurist hos Totalrenovering.

- Det kom veldig brått på at Ragni hadde takket ja til ny jobb, og ekstra krevende ble det da det skjedde helt på tampen av våren og ved inngangen til sommerferien - det er ei tid hvor vi har mange pågående saker. Det var derfor viktig for oss å - hvis det lot seg gjøre - finne en erstatter før ferien og ikke utsette det til august, sier ordfører Kristin Røymo.

Hun er lettet over at det lot seg løse kjapt.

- Vi har fått på plass ei veldig god løsning. Vi er heldige som har en så dyktig politiker som Brage som har mulighet til å gå inn i det vervet - som kanskje er det aller viktigste ledervervet i kommunen, da vi er en by som vokser sterkt. Jeg er veldig fornøyd, legger ordføreren til.

Slik fordeler partiet komitévervene:

Marta Hofsøy tar over for Sollund som nestleder i utdanningskomiteen, mens Roar Winther får medlemsvervet i samme komité.

Ragni Ramberg, Tonje Tunstad og Mari-Ann Benonisen går inn som medlemmer av helse- og velferdskomiteen.

Kristine Larsen og Tone Marie Myklevoll blir medlemmer i kultur-, idretts- og friluftskomiteen.

Elisabeth Steen og Olga Goldfain får partiets to resterende medlemsverv i byutviklingskomiteen.

LES OGSÅ: Kommuneadvokaten vurderer mulig karantene for Ramberg (for abonnenter)