Tromsøs hyttegründere selger selskapet for 450 millioner

Per Aronsen og Ole Monsen selger Saltdalsbygg til Mestergruppen og tjener rundt 180 millioner kroner hver.

EIER AV SALTDALSHYTTA: Per Aronsen har sammen med Ole Monsen solgt selskapet Saltdalshytta.   Foto: Ronald Johansen

  Foto: Lars Åke Andersen

nyheter

Nå skal de to eierne satse mer på hotellet på Sommarøy.

Mandag ble det klart at Saltdalsbygg, kjent for den nøkkelferdige saltdalshytta, selges til Mestergruppen, et selskap eid av mangemilliardær Johan H. Andresen. Det skriver Dagens Næringsliv.

Per Aronsen, som også er styreleder i TIL, og Ole Monsen kjøpte Saltdalsbygg i 1999.

– Det har vært en utrolig artig reise fra 11 ansatte og svært begrenset produksjon til dagens 200 ansatte og en omsetning på snart 600 millioner kroner, sier hovedaksjonær Per Aronsen til Dagens Næringsliv.

Hemmelig

Ifølge Dagens Næringsliv er salgsprisen hemmelig, men de erfarer at verdien på selskapet er satt til 450 millioner kroner, noe som betyr at Aronsen og Monsen får rundt 180 millioner hver.

Per Aronsen sier til iTromsø at de fortsatt eier 25 prosent av selskapet Saltdalsbygg, og har ingen umiddelbare planer om å sette i gang med nye prosjekt.

– Nå skal vi sette oss ned å tenke litt på hva vi skal gjøre. Det er ikke sånn at vi hiver oss rundt med en gang på et nytt prosjekt. Livet fortsetter som normalt. En lang periode og et langt engasjement er over. Vi er fortsatt med i Saltdalsbygg med 25 prosent, så vi er ikke helt ute, sier Aronsen.

Satser på Sommarøy

Det som er klart er at Aronsen og Monsen ønsker å satse mer på hotellet på Sommarøy.

– Der har vi planer om å bygge 30–40 nye hytter på fyllinga ved hotellet. Det er et prosjekt vi gjør i samarbeid med Saltdalshytta, sier Aronsen.

Til Dagens Næringsliv sier Aronsen at en av grunnene til at han selger er fordi barna hans ikke vil ta over selskapet.

– Vi blir ikke yngre med årene. Vi har hatt veldig mange som har vært interessert i å kjøpe oss, men er veldig glad det ble Mestergruppen og Ferd, forklarer han.

Har tro på bransjen

iTromsø har vært i kontakt med konsernsjef Mikkel Sandvik i Mestergruppen. Han viser til sine uttalelser i Dagens Næringsliv.

Der sier Sandvik at selskapet er mektig imponert over det Aronsen og Monsen har fått til. Han tror imidlertid hyttemarkedet i Norge har nådd toppen.

- Hyttemarkedet er syklisk. Vi legger til grunn at vi er på toppen av en syklus nå, herfra går det nedover, heller enn oppover.

På spørsmål om hvorfor konsernet likevel kjøper Saltdalsbygg, svarer Sandvik at det fortsatt er et betydelig marked for hytter i landet.

- Vi har tro på denne bransjen på lang sikt. Hovedgrunnen til at vi kjøper, er også at vi ser en økt trend mot industriell tilvirkning i boligmarkedet. Saltdalshytta er kommet lengst på dette, og vi ønsker å tilby dette på prosjektboliger gjennom Mestergruppen, forklarer han.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter