Nå kan du gå på tursti fra Lanesbukta til Stornaustet i Folkeparken

Den siste tiden har nemlig Telegrafbukta fått et lite «ansiktsløft».

NYE TURSTIER: Prosjektleder for park og vei, Henrik Romsaas, er strålende fornøyd med oppgraderingen av turveinettet i Telegrafbukta.  Foto: Ronald Johansen

nyheter

Bydrift har de siste ukene jobbet med å få oppgradert turstiene i Telegrafbukta. Denne uka legges siste stein på verket.

– Det har tidligere vært manglende forbindelser mellom turstiene. Nå kan man gå med barnevogn eller rullestol hele veien fra Lanesbukta til Stornaustet, sier Henrik Romsaas, prosjektleder for park og vei.

LES OGSÅ: Endelig tursti rundt Sydspissen

– Ønsker å ta vare på fjæra

Romsaas forklarer at turstiene har vært vanskelig å ta i bruk for alle, hvor det enkelte steder både har vært vått og sølete. Turstiene er nå løftet litt opp fra terrenget og det er lagt på ny grus.

Ved det gamle akvariet måtte man tidligere gå nesten helt ned i fjæra for å komme til brygga. Nå er det lagt en ny tursti oppe ved akvariet.

– Det ble mye slitasje, og vi ønsker å ta vare på fjæra, sier han.

LES OGSÅ: Søppelet flyter ved Telegrafbukta: – Dette er verre enn det russen gjør

Nye griller

I tillegg til turstiarbeidet, vil det i løpet av noen uker også komme på plass nye griller og benker.

– Vi har kjøpt inn åtte griller, men en eller to går nok til Charlottenlund. En av årsakene er for å få bort noen av engangsgrillene, sier Romsaas.

LES OGSÅ: Søppelcontainer tok fyr i Telegrafbukta

Søppel

Da sommerværet ankom Tromsø for fullt, omtalte iTromsø ved flere anledninger søppelproblematikken i Telegrafbukta. Romsaas håper blant annet de nye grillene kan bidra med å minske dette.

– Det koster oss mye å hele tiden måtte tømme engangsgrill-søppelet. I tillegg lager de svimerker på gresset og på bordene. Nå kan folk komme hit med eget grillkull, sier han, og fortsetter:

– Det er gode griller vi får på plass.

Den siste store oppgraderingen av Telegrafbukta var i 2007 da det ble lagt nytt gressdekke. Men gjennom Tromsømarkaprosjektet har det hele tiden vært små og store investeringer – alt fra ny treningspark til nye turveier.

– Jeg er superfornøyd med arbeidet som er gjort her, sier Romsaas.