Nå er han offisiell ambassadør for internasjonal fotogigant

Naturfotograf Audun Rikardsen er nå offisiell fotograf for fotogiganten Canon.

Canon-fotograf: Audun Rikardsen er offisiell Canon-fotograf. Foto: Privat 

nyheter

Rikardsen, som også er professor i marin biologi ved UiT, har utmerket seg i en årrekke for sine dramatiske naturbilder og vunnet en rekke internasjonale fotopriser.

Det har blitt lagt merke til av Canon som nå har gjort han til en av deres offisielle fotografer og tatt han inn som en del av Nordic Photographers i Canon Nordic.

– Det er en stor tillitserklæring og en ære. Jeg har brukt Canon-kamera siden jeg begynte å satse seriøst, og de har vel lagt merke til hvordan jeg har strekt grensa for hva som er mulig med utstyret deres. Kameraene mine har vært over og under vann i et røft klima, og det går selvsagt ut over utstyret i lengden, sier Rikardsen, og fortsetter:

– Med denne avtalen får de bruke en del av bildene mine til reklame, og jeg får en del økonomiske fordeler når det kommer til handling av fotoutstyr.

– Unik naturfotograf

Trond Gjertsen, kommunikasjonsansvarlig i Canon Norge, sier følgende om Rikardsen i et presseskriv:

– Vi er svært glade for å ha Audun Rikardsen med på laget. Han er en unik naturfotograf som tør utfordre bildeteknikker og skape spennende komposisjoner. Ikke bare formidler han stemninger på en fantastisk og særegen måte, men også måten bildene hans kommuniserer historier på, noe som også preger Canons tone i kommunikasjonen. Arbeidet hans vekker fortjent oppmerksomhet, nasjonalt så vel som internasjonalt og ser fram til videre samarbeid.

Pappaperm og havørnjakt

Hvalsesongen er over, og Rikardsen er i pappaperm og på tur hjem til Steigen. Det betyr derimot ikke at kameraet blir lagt igjen i Tromsø.

– Havørnen har vært mitt hjertebarn siden jeg var liten, og er noe av det som har bidratt sterkest til min foto- og naturinteresse. Nå har jeg ressursene og muligheten til å ta de bildene jeg bare kunne drømme om som tenåring, så det å dra tilbake nå for å ta de bildene føles som om å slutte sirkelen, sier Rikardsen.