Tromsøbadet blir ikke aksjeselskap

Tromsøs nye badeland på Templarheimen skal bli et kommunalt foretak – og ikke et aksjeselskap.

IKKE AS: Tromsbadet blir ikke organisert som aksjeselskap, men som et kommunalt foretak. 

nyheter

– Aksjeselskap er en organisasjonsform som ikke gir like god politisk kontroll over virksomheten som vi ønsker, sa Arbeiderpartiets Jarle Heitmann da kommunestyret behandlet saken om hvordan det nye Tromsøbadet skulle organiseres.

Fremskrittspartiet hadde da foreslått at badet skulle skilles ut som et kommunalt aksjeselskap.

Underskudd rammer drift

– Om vi har et aksjeselskap vil ikke et underskudd – og vi vil få underskudd på badelandet – bli belastet kommunens drift, sa Frps Jan Blomseth.

Han mente at eventuelle underskudd på sin side ville kunne føre til eierinnskudd – noe som ikke vil gå på drifta, men på investeringsbudsjettet.

Lavere momsrefusjon

Jarle Heitmann var imidlertid ikke enig.

– Om vi har et aksjeselskap vil vi ikke bli omfattet av samme skatteregler som et kommunalt foretak, og vi ville blant annet ikke kunne få like omfattende momsrefusjoner, sier Heitmann.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter