Med dette øksehogget ble «Viking Sky» døpt

Cruiseskipets gudmor, Marit Barstad, hogget til under dåpen av «Viking Sky» på Prostneset.
nyheter

Et folkehav møtte opp for å få med seg konsertene og dåpen av Torstein Hagens splitter nye cruiseskip, «Viking Sky», torsdag ettermiddag.

Forut for selve dåpen, som ble utført med vikingøks og akevitt, spilte Sara Marielle Gaup, Lisa Stokke og Jørn Hoel. Med seg på scenen hadde de NOSO.

Stokke og Hoel avsluttet første del av konserten med en duett av «Har en drøm».

– Dette er en drøm som går i oppfyllelse, sa Stokke etter låten.

– Jeg bor på rom 202 på The Edge, kontret Hoel.

LES OGSÅ: Derfor ville rederen døpe skipet i Tromsø (for abonnenter)

Stolt gudmor

Etter musikken, var det klart for selve dåpen. Lisa Stokke ønsket ordfører Kristin Røymo, varaordfører Jarle Aarbakke, reder Torstein Hagen og hans søster Marit Barstad velkommen opp på scenen.

– Det er en ære å få lov til å være vertsby for dåpen av skipet. Dåpen og stemningen under den vil følge det gjennom dets mange turer – og Tromsø og tromsøværinger vil alltid ha et spesielt forhold til det, sa Røymo.

– At så mange trosset kulden for å få med seg dette, det er overveldende. Det hadde jeg aldri trodd, sa Hagen selv.

– Jeg er utrolig stolt! Jeg er stolt av Torstein, av min niese Karine Hagen, og av alle dere som kom hit i dag. Jeg er stolt over å få være gudmor for dette flotte skipet. Jeg døper deg «Viking Sky». Måtte hell og lykke være med deg på de syv hav, sa Barstad før hun lot øksen falle.

SE BILDESERIE FRA SKIPET (for abonnenter)

Vil følge skipet ut

Prostneset var fullpakket under dåpsseremonien. Helene Gulbrandsen Josefsen (7), Dina Elise Dahl (8), Elvira Vollstad (8), Charlotte Nyhagen (8), Banjong Dahl (39), Nils Vollstad (54) og Anneli Wagler (46) er noen av dem som tok turen for å få med seg begivenheten.

– Elvira og vennene fra skolen ville få med seg konsertene, og da er vi pent nødt til å være med, forklarer Nils Vollstad.

FORNØYD MED KONSERTEN: Helene Gulbrandsen Josefsen (7, fra venstre), Dina Elise Dahl (8), Elvira Vollstad (8), Charlotte Nyhagen (8), Banjong Dahl (39), Nils Vollstad (54) og Anneli Wagler (46) storkoste seg på Prostneset. 

Ifølge 54-åringen skal jentene og de voksne følge skipet ut i en egen båt når det forlater havnen og setter kursen sørover.

– Men vi er her mest for konsertene, innrømmer datteren, Elvira.

Hun og jentene er klare på at Lisa Stokke er en kjær favoritt.

– Det er jeg enig med dem i, sier Anneli Wagler.

LES OGSÅ: Her kommer «Viking Sky» til Tromsø

Konsert og avløp

Etter dåpen var det duket for konsert med Violet Road, men før Rundberg-brødrene kunne innta scenen, ble den norske og samiske nasjonalsangen fremført.

– Vi bryr oss ikke så mye om skipet og dåpen. Vi kom for å se Violet Road, sier Helen Solheim (61), som sammen med venninnene har inntatt Prostneset.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter