Fant løsning for barnehagen – innbyggerne fortsatt usikre

Politikerne snudde på nedleggelsen av Vengsøy barnehage.

NEDLEGGELSE: Barnehagen på Vengsøy er vedtatt nedlagt. Nå håper øyboerne at politikerne i formannskapet kan overbevises om å gjøre om på vedtaket. 

nyheter

Torsdag snudde politikerne om nedleggelsen av Vengsøy barnehage. Brage Larsen Sollund (Ap) mener det er uhyre viktig å opprettholde tilbudet med tanke på øyas næringsliv.

– Det er en enorm verdiskapning der ute med både fiskeri og turisme, som bidrar med masse skatteinntekter. Vi kan ikke bare slukke lyset og be dem flytte til byen, sier den tidligere lederen i utdannings- og oppvekstkomiteen.

Mener det ikke er en barnehage

Høyre, KrF og Venstre mener imidlertid at Vengsøya barnehage ikke kan kalles en barnehage, ettersom de hevder at barnehagen ikke har utdannede pedagoger.

– Vi ønsker å ha et tilbud til de små barnene på Vengsøya, men loven sier at man skal ha en pedagogisk ansatt ved en barnehage. Vi ønsker å være ryddige på dette for å sikre barna en god start før deres skoleløp, sier Anna Amdahl Fyhn i Høyre.

Hun ønsker nå at fylkesmannen skal gjøre tilsyn ved barnehagen. Dette gjør innbyggerne på øya usikre på fremtiden deres.

– Det er veldig bra at politikerne har snudd, men at de klager til fylkesmannen gjør at vi fortsatt sitter igjen med mange spørsmål, sier Aurimas Viltrakis, som er kjøpmann på øya.

Han forteller at de 6. juni sendte et brev til kommunen med informasjon om at de har funnet en løsning på ufaglærte pedagoger.

I mailen kommer det fram at Vengsøy skole har en utdannet pedagog, som kan fungere som veileder for de ansatte ved Vengsøy barnehage. Dermed mener de at de oppfyller kravene for barnehagedrift.

Dette har verken Sollund eller Fyhn fått med seg.

Vil gå i dialog

– Den mailen har jeg ikke sett, men det er et kjempeforslag. Jeg kan si at vi ønsker å gå i dialog med dem. Innbyggerne der ute kan belage seg på at det blir barnehage der fra 1. august, lover Sollund.

Fyhn hadde naturlig nok heller ikke hørt om forslaget, ettersom administrasjonen ikke formidlet dette under kommunestyremøtet, hvor KrF, H og V foreslo drift av en fritidsordning hvor foreldre hadde ansvar for barna.

– Om det stemmer er situasjonen en annen. Da har vi eventuelt fremmet et forslag på feil grunnlag, og jeg må eventuelt ta det opp med administrasjonen, sier Fyhn.