FlyViking ønsker seg hangar på Tromsø lufthavn

Etter å ha vurdert alternative baser har FlyViking landet på Tromsø som det beste.

HANGAR: FlyViking AS vil bygge hangar på Tromsø lufthavn. Foto: Flyviking 

nyheter

– Selskapet har prioritert Tromsø fordi Tromsø er det operative navet i våre operasjoner i nord. En hangar i Tromsø vil også på sikt skape flere arbeidsplasser, da planen er å ekspandere og samle alt vedlikehold i Tromsø, skriver teknisk sjef Svein Sandve i FlyViking i et brev til kommunen.

I dag fungerer Tromsø som hovedbase, men som en midlertidig løsning har flyselskapet leid hangarplass i Kiruna hvor planlagt vedlikehold og feilretting på flyene utføres.

– Dette er en dyr og tungvint løsning. Flyviking har tilgang til en hangartomt nord for Widerøe-hangaren, og vi kan feste tomten far Avinor. Tomten kan tilpasses hangarstørrelsen og vil være på virka 3.800 m². Vi ønsker å starte bygging i august/september 2017, skriver Sandve.

Selskapet beregner 10 ukers monteringstid for hangaren.