FlyViking ønsker seg hangar på Tromsø lufthavn

Etter å ha vurdert alternative baser har FlyViking landet på Tromsø som det beste.

HANGAR: FlyViking AS vil bygge hangar på Tromsø lufthavn. Foto: Flyviking 

nyheter

– Selskapet har prioritert Tromsø fordi Tromsø er det operative navet i våre operasjoner i nord. En hangar i Tromsø vil også på sikt skape flere arbeidsplasser, da planen er å ekspandere og samle alt vedlikehold i Tromsø, skriver teknisk sjef Svein Sandve i FlyViking i et brev til kommunen.

I dag fungerer Tromsø som hovedbase, men som en midlertidig løsning har flyselskapet leid hangarplass i Kiruna hvor planlagt vedlikehold og feilretting på flyene utføres.

– Dette er en dyr og tungvint løsning. Flyviking har tilgang til en hangartomt nord for Widerøe-hangaren, og vi kan feste tomten far Avinor. Tomten kan tilpasses hangarstørrelsen og vil være på virka 3.800 m². Vi ønsker å starte bygging i august/september 2017, skriver Sandve.

Selskapet beregner 10 ukers monteringstid for hangaren.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter