Ola Giæver selger Tromsø-eiendommer for å styrke FlyViking

Flyselskapsgründeren håper å få selskapet børsnotert.

Arkiblbide av Ola Giæver.  Foto: Tom Benjaminsen

nyheter

Eierne av Fly Viking AS har besluttet å gå inn med mer penger i flyselskapet. Målet er å øke kapitalen i selskapet fra 60 til 80 millioner kroner. Som et ledd i investeringen, har gründer Ola Giæver besluttet å selge to av eiendommene hans i Tromsø.

Boligene er ikke akkurat som småtteri å regne. Byggene på begge eiendommene består av fire leiligheter hver, og piloten håper å utvide boligen på en av tomtene.

Null kroner i gjeld

– Hvorfor selger du disse to eiendommene akkurat nå?

– Fordi jeg holder på å øke aksjekapitalen i selskapet til FlyViking. Jeg håper å komme så langt at vi får selskapet børsnotert, sier Giæver.

– Selskaper er altså ikke gjeldstynget?

– Nei, overhodet ikke. FlyViking har ikke en eneste krone i gjeld. Vi finansierer hele driften vår med egenkapital.

Les også: Ola Giæver mener Widerøe har tatt livet av 66 mennesker

Fire nye småhus

Giæver forklarer at det er mye kapital knyttet opp mot de to eiendommene han nå selger, men at han heller vil putte denne kapitalen inn sitt nye aksjeselskap. Eiendomssalget kan bidra med mye penger til den planlagte emisjonen.

På eiendommen i Kirkegårdsveien 16, er det planlagt bygging av enda flere boenheter.

– Det er utbyggingspotensial med fire nye småhus der, og utviklingsplanen er sendt til kommunen for godkjenning, sier Giæver – og henviser til plantegningsvideoen publisert av Steinsvik Arkitektkontor.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter