– Utakk er verdens lønn, heter det jo, og det var vel det jeg opplevde, forteller Wilma Ter Haar (45) etter nærkontakten med måsen forrige torsdag.

Tok tak i måsen

I ettertid kan hun smile av hendelsen, men det var blodig alvor da hun skulle være reddende engel for måsen som klarte å lure seg inn døra og spankulerte rundt sammen med gjestene på Jernbanen.

Om måsen var øltørst etter å ha slukt en kebab, skal være usagt, men den ville ikke la seg geleide ut døra sånn uten videre. Det fikk Wilma smertelig erfare.

– Jeg var på Jernbanen som gjest, sent på ettermiddagen forrige torsdag. De bak disken ville ikke ta tak i måsen. Jeg prøvde å følge den ut, men den søkte seg mot de store vindusflatene hvor den trodde den kunne komme seg ut. Jeg måtte til slutt prøve å ta tak i måsen fysisk for å kaste den ut, forteller hun.

Til legevakta

Hun klarte å få tak over vingene for at den ikke skulle flakse. Da hun løftet den opp for at venninnen skulle forevige henne med måsen i hendene, benyttet måsen sjansen.

– Den klarte å vri hodet og hakke meg i nesen. Den beit meg godt og det gjorde skikkelig ondt. Jeg blødde ganske kraftig, sier Wilma Ter Haar.

Episoden førte til at hun dro på legevakta for sjekk.

– Man vet jo aldri hva et måsenebb har vært borti, derfor tok jeg stivkrampesprøyte for sikkerhets skyld. Jeg trengte imidlertid ikke å sy. Det er første gang jeg har vært i fysisk kontakt med en måse, men jeg skulle ikke løftet den så høyt for å bli tatt bilde av. Jeg klandrer ikke de ansatte på Jernbanen.

Passer på

Nærkontakten med måsen har ikke gjort henne måseredd, til tross for at det er sesong for stupende måser.

– Når de kommer flygende blir jeg ikke redd, men jeg passer på at de ikke kommer for nære meg.

Ifølge daglig leder på Tromsø Jernbanestasjon, Vegard Norbye, var ikke måsen en ønsket gjest.

– Jeg tror ikke måsen sto på gjestelista, for å si de sånn, sier Norbye, som ikke kjenner måseepisoden i detalj.