JA til Bylørdag!

Sammen med bakgårdsfesten sørget sommermarkedet på Strandtorget for god stemning og mye folk i sentrum lørdags formiddag.
nyheter

Tromsø Sentrum og Nerstranda inviterte til sommerens – og årets – første ByLørdag. Utenfor Nerstranda på Strandtorget var det duket for sommermarked. Hele byen var invitert, og det var yrende folkeliv da iTromsø stakk innom.

Strandtorget var fylt til randen av aktiviteter. Det var hoppeslått for de unge, ulike konkurranser, gratis popkorn og egen DJ. Hele A-laget til TIL møtte også opp, og man kunne få signerte bilder.

Folk vil ha mer

Morten Johansen (44) og Alia Chua (27) var ikke klar over at det var ByLørdag engang, men synes det var et bra initiativ.

– Vi bor rett rundt hjørnet og skulle egentlig bare ha noe å spise, så vi slo oss ned her. Arrangementer som dette burde være hele tiden, sier Johansen entusiastisk.

En venninnegjeng på tre kom til sommermarkedet fordi de hørte det var masse som skjedde i byen. De hadde også vært i bakgården.

– Vi var i bakgården og så på smykker, sier Marte Halvorsen (24).

Dessverre for dem ble det ingen kjøp.

– Det var mange fine smykker, men vi hadde ikke råd, sier Ida Therese Hassfjord Knudtsen (24).

De er samstemte med resten av Strandtorget, og sentrum for øvrig.

– Det er et skikkelig bra konsept. Det trenger å skje noe i sentrum, er venninnegjengens oppfordring.

Masse folk

Ida Lindstrøm (17) jobber for senterledelsen og har vært i arbeid på sommermarkedet i hele dag. Hun melder om at uvanlig mye folk har vært innom Strandtorget og sentrum i dag.

– Det er utrolig bra at det kommer så mange. Folk får solgt varene sine og tilbudene kommer på en måte mer ut, forteller Lindstrøm.

Også fra senterledelsens ståsted er ByLørdag et bra initiativ.

– Vi gjør jo dette for å tiltrekke folk til byen, og for at butikkene får solgt varer og vist seg fram. Det er også veldig sosialt og koselig, avslutter hun.