Dette bruker vi feriepengene på

Nordlendinger bruker overraskende mye av feriepengene på andre ting enn ferie.

FERIE Nordmenn bruker ikke lenger feriepengene utelukkende på slike opplevelser. 

nyheter

En undersøkelse gjort av Respons analyse på vegne av Sparebanken Nord-Norge (SNN) spurte nordlendinger hva de trodde de kom til å bruke feriepengene på. Undersøkelsen viser at vi bruker feriepengene til mange andre ting enn ferie, skriver SNN i en pressemelding.

LES OGSÅ: Rekordmange nordmenn skal på sommerferie i år

Nesten halvparten sparer

Over­ras­ket: Av­de­lings­le­der i Spa­re­banken Nord-Norge (SNN), Kris­ti­an Hau­bakk, er over­ras­ket over nord­len­din­ge­nes pri­ori­te­rin­ger. Foto: SNN 

Undersøkelsen viser nemlig at nesten halvparten av de spurte tror de vil bruke mesteparten av feriepengene sine på sparing, og det fremgår også av undersøkelsen at veldig få forventer å ta opp forbrukslån for å betale ferien. Dette er en sunnhetstegn ifølge avdelingsleder i Sparebanken, Kristian Haubakk.

– Dette viser at folk i nord har et godt forhold til egen økonomi, påpeker han.

LES OGSÅ: Slik unngår du at feriebudsjettet sprekker

Oppussing populært

Ifølge undersøkelsen tror én av fire at de kommer til å bruke feriepengene sine på oppussing. Kanskje litt overraskende, svarte nesten halvparten av de under 34 år at de tror de kommer til å bruke det meste av pengene på oppussing.

– Dette er overraskende høyt. Det viser hvordan de prioriterer, sier Haubakk.

LES OGSÅ: Hit reiser tromsøværinger på sommerferie

Fortsatt Sverige på topp

Oppussing og sparing til tross, det er fortsatt mange som ønsker å bruke feriepengene på ferie. I gjennomsnitt bruker nordlendinger 19.500 kroner på ferie, noe som er 2.000 kroner over landsgjennomsnittet.

Nordlendingene sverger til Sverige, og 27 prosent av de spurte tror de kommer til å legge ferien dit i sommer. Deretter kommer syden-favorittene Spania og Hellas, med henholdsvis 25 og 20 prosent.