Det var Tromsø Røde Kors Hjelpekorps, Redningsselskapet, Tromsø brann og redning og Kystvakten som sammen gjennomførte øvelsen.

Ulike scenarioer

Under øvelsen skulle de trene på to ulike scenarioer. Det ene scenarioet gikk ut på å lokalisere en gruppe unge kajakkpadlere som hadde mistet kurs og kontakt med omverdenen. Det andre scenarioet gikk ut på at det oppsto en eksplosjon i maskinrommet til Kystvaktskipet KV Farm, for så påfølgende slukkingsarbeid og førstehjelpsarbeid.

Forbedre samhandlingen

Målet for øvelsen var å bedre samhandlingen mellom de forskjellige redningsinstansene slik at livreddingsarbeidet og beredskapen til sjøs skal bli bedre.

– Det var en samarbeidsøvelse mellom flere store aktører, der vi trente på førstehjelp og litt tekniske ting til sjøs, forteller operativ leder i Tromsø Røde Kors Hjelpekorps Ola Malnes Pettersen.

– Slike øvelser er gull verdt for oss, fordi det viser hvordan samarbeidet både mellom profesjonelle og frivillige fungerer, fortsetter han.

Vellykket øvelse

Malnes melder om en vellykket øvelse, med mange involverte parter.

– Vi hadde med fem båter og 40–50 personer. Det var en blanding av profesjonelle og frivillige, sier han.

Han forteller at de gjennomfører slike øvelser en til to ganger i løpet av et år, og at det er godt å se at det fungerer som det skal.

– Vi gjennomfører slike øvelser for å se om samarbeidet fungerer som det skal i teorien. Da er det veldig gøy å se at det går så bra som det gjorde i dag.

– Alle overlevde og smilte til slutt, avslutter en fornøyd Pettersen.