Midt på lyse dagen opplevde en eldre mannlig gjest ved Heracleum å bli ranet i heisen ved bo- og servicesenteret. Gjerningsmannen skal ifølge den fornærmede ha truet ham med kniv og brukt fysisk makt til å ta fra ham lommeboken sin, hvor han oppbevarte 5.000 kroner i kontanter.

Etter ranet ble en mann i 30-årene pågrepet og siktet. Nå er han i Nord-Troms tingrett dømt til ett år og fem måneders fengsel, hvor åtte måneder gjøres betinget med en prøvetid på tre år. Mannen er også dømt til å betale 25.000 kroner i oppreisning og 5.600 kroner i erstatning til ransofferet.

- Det mest avskyelige jeg har gjort

I retten omtalte mannen i 30-årene ranet som det mest avskyelige han har gjort. I sin politiforklaring avgitt dagen etter hendelsen, sa han at han så på den eldre mannen som et lett offer og at han hadde nok penger til at han fikk betalt «haien» sin. I det samme avhøret forklarte mannen at han senere samme dag brukte pengene til å betale narkogjeld.

Forut for ranet hadde den fornærmede vært innom en av bankene i byen for å ta ut kontanter. Samtidig var den tiltalte i banken for å få hjelp ettersom en bekjent hadde stukket av med kodebrikken hans og overført penger fra hans konto. Det var der tiltalte ble obs på den eldre mannen.

Han fulgte etter ham og ranet ham inne i heisen på Heracleum.

Flere tiltalepunkter

Da den tiltalte ble pågrepet, var han i besittelse av en kniv og pengene han hadde igjen etter å ha betalt narkogjelden.

"Retten finner det bevist utover enhver rimelig tvil at N.N. foresettlig har forholdt seg som beskrevet i tiltalebeslutningen, dog slik at at retten ikke finner det bevist at N.N. under handlingen brukte en kniv. Han blir likevel etter dette å domfelle for simpelt ran," heter det i kjennelsen mot mannen.

I tillegg til ranet, sto mannen i Nord-Troms tingrett også tiltalt for å ha kjøpt, oppbevart og brukt narkotika, samt legemsbeskadigelse og en rekke innbrudd og tyverier. Som følge av sistnevnte dømmes mannen til å betale 94.285 kroner i erstatning til If skadeforsikring.

Mannen ble frifunnet for legemsbeskadigelse og et sykkeltyveri.