Får støtte fra regjeringen for å gjøre kollektivtrafikken "grønnere"

I forrige uke ble det kjent hvilke kommuner og prosjekter som mottar Miljødirektoratets klimasatsmidler.

Illustrasjonsbilde 

nyheter

Troms fylkeskommune fikk tildelt 250.000 kroner til prosjektet "Reis grønt i Troms" som har som mål å støtte opp om bedre transportplanlegging av kollektivtrafikk.

- Alle må bidra i overgangen til et grønnere samfunn, og kommunene og fylkeskommunene er svært viktige når det kommer til lokale utslippskutt, sier Morten Skandfer (V) i en pressemelding.

- Klimasatsmidlene gir dem mulighet til å sette i gang helt konkrete klimavennlige prosjekter som ellers ikke hadde fått støtte. 

Til sammen er det 124 kommuner og fylkeskommuner som skal dele på 150 millioner kroner, og i år fikk 170 forskjellige prosjekter støtte.

Klimasats-ordningen skal hjelpe kommuner og fylkeskommuner til å redusere klimagassutslipp. Klimasatsmidlene kan dekke opptil 50 prosent av prosjektkostnadene, resten må kommunen dekke selv.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter