Her blir det kolonnekjøring i sommer

Fra og med tirsdag vil det være kolonnekjøring gjennom Kvalsundtunnelen.

KVALSUNDTUNNELEN: Her vil det være kolonnekjøring mellom 07:00 og 17:00 fra tirsdag og fram til 25. august. Foto: Ronald Johansen 

nyheter

Det bygges ny pumpestasjon i Kvalsundtunnelen, og fra og med tirsdag må kjørebanen innsnevres grunnet arbeidet.

– Bilistene må vente i kanskje 15 minutter på å kjøre gjennom tunnelen. Det vil stå noen i hver ende av tunnelen som gir signal når bilistene kan kjøre etter ledebilen, sier byggeleder i Statens vegvesen, Steinar Larsen.

Kvalsundtunnelen går mellom Kvaløya og Ringvassøya. Det er mellom 7:00 og 17:00 bilistene må følge ledebilen.

– Når det ikke pågår arbeid i tunnelen er det ikke behov for ledebil. Da har de som kommer fra Ringvassøya vikeplikt for dem som kommer imot, sier Larsen.

Den nye pumpestasjonen som skal pumpe vekk vann har en prislapp på 30 millioner kroner. Det er Statens vegvesen som utfører arbeidet på vegne av fylkeskommunen. Kollonekjøringen vil vare fram til 25. august.

Det har også vært arbeid i Kvalsundtunellen tidligere i år.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter