Riksantikvar bekymret for domkirkens trappe-design

Riksantikvaren mener ei ny trapp må være Tromsø domkirke verdig.

NY TRAPP: Tromsø domkirke skal få ny trapp.   Foto: Tom Benjaminsen / iTromsø

nyheter

Riksantikvaren ber i et brev til kommunen om nye tegninger av de nye trappene til domkirka.

– Tromsø domkirke er en viktig kirke og et viktig stykke arkitektur. Tilføyelser og utskiftinger må ha en kvalitet som er verdig en domkirke tegnet av Chr. H. Grosch. Vi trenger nye tegninger av trappene, med repos som samsvarer med vesttrappen på Grosch' tegning og med rekkverk ordentlig utformet. Vi trenger også å se trappene og rullestolrampen tegnet inn, heter det.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter