Derfor tror Janson at den nordnorske oppturen fortsetter

SpareBank 1 Nord-Norges konsernsjef Jan-Frode Janson har gode nyheter for lommeboken til tromsøværingene.

SUNN UTVIKLING: Jan-Frode Janson, konsernsjef i SpareBank 1 Nord-Norge. Foto: Tom Benjaminsen 

nyheter

I en fersk analyse SpareBank 1 Nord-Norge har gjort av nordnorsk økonomi, kommer det fram at den økonomiske veksten i landsdelen kommer til å fortsette i minst to år til, samtidig som at rentene vil holde seg lave.

– Selv om lav kronekurs og lave renter på mange måter er et symptom på at økonomien ikke er sunn, slår dette positivt ut for Nord-Norge i øyeblikket. Vi eksporterer varer verden vil ha, og akkurat nå til en pris som gjør oss svært konkurransedyktig, sier Jan-Frode Janson i en pressemelding.

Turistnæring

Dette gir ringvirkninger, som at flere reiser til Nord-Norge.

– Når krona er så lav som den er nå, er det svært mange som har råd til å reise til Nord-Norge. Uttellingen landsdelen har i øyeblikket, er historisk, sier Janson.

Sunn utvikling i boligmarkedet

Også for boligmarkedet er situasjonen annerledes i nord enn andre steder i landet.

– Styresmaktene ønsker å regulere boligmarkedet gjennom nye boligforskrifter som trådte i kraft ved nyttår. Vi ser at dette virker også i nord. Likevel ser vi fortsatt prisvekst i boligmarkedet i Nord-Norge. Om enn vesentlig lavere enn før. Dette er en sunn utvikling, og en utvikling jeg hilser velkommen, sier Janson.