For få vertsfamilier

Utvekslingsorganisasjonen AFS i Tromsø har kun én vertsfamilie i år.

Trenger fler: AFS Tromsø ønsker at flere tar imot utvekslingselever Foto: AFS Norge 

nyheter

Selv om Norge sender ut nærmere 2.000 elever, er det kun 200 utenlandske elever som har fått vertsfamilie i Norge.

Ønsker seg flere

AFS ser gjerne at flere åpner hjemmene sine for utvekslingselever.

– Det er ingen type familie som er «rett familie». Nesten alle kan være vertsfamilie, det kan være familier uten barn, pensjonister og par av samme kjønn. Alle har noe å tilby. Det er en misoppfatning at man må ha tenåringer i hus fra før av. Vi ønsker at de som har lyst og muligheten til det, tar kontakt med oss eller hovedkontoret i Oslo, sier leder av AFS Troms Tone Lisbeth Johansen.

Positiv opplevelse

Videre sier hun at de som er vertsfamilier ofte er fornøyde.

– Stort sett alle som har vært vertsfamilie sitter igjen med en positiv opplevelse. Det er klart at man ofte har kommunikasjonsproblemer i starten, men det løser seg som regel ganske fort, sier lederen til iTromsø.