Hurtigruten: – Den holdningen er ikke overraskende for oss

Prosjektleder i Hurtigruten, Stein Lillebo, hever ikke øyenbrynene etter havnesjef Halvar Pettersens uttalelser.

Stein Lillebo. Foto: Ørjan Bertelsen 

nyheter

Torsdag hadde Tromsø Havn styremøte for å diskutere Hurtigruten. Der kom havnesjef Halvar Pettersen med følgende uttalelse:

– Vi trenger ikke Hurtigruten. Økonomisk sett utgjør de litt i overkant av fem prosent av våre totale inntekter fra havnen. Dersom de velger å flytte, kan vi bruke den kaia til andre cruiseskip.

Uttalelsen overrasker ikke prosjektleder i Hurtigruten, Stein Lillebo.

– Den holdningen er ikke overraskende for oss. Vi har forstått på måten havnesjefen har behandlet sin største kunde over lang tid. Vi er imidlertid glad i Tromsø og skal gi den best mulige service uansett om vi ligger i sentrum eller ved et privat kaianlegg, skriver han i en melding til iTromsø.

I et Facebook-innlegg skriver styreleder i Tromsø Havn, Jarle Heitmann følgende:

- Ut fra et forretningsmessig synspunkt gjør det ikke så mye om Hurtigruten velger å bruke en egen kai fordi de står kun for knapt seks prosent av havnas inntekter. Men selvsagt for Tromsø som arktisk hovedstad og Tromsø sentrum, er Hurtigruten viktig! Det er jo derfor vi faktisk ønsker dialog og forhandlinger mellom oss i Tromsø havn og Hurtigruten. Fordi det er viktig for byen og sentrum! Det er jo jeg positiv til og det er hurtigrutens talsperson positiv til. Er ikke det bra?