Nå kan du leie kanoer helt gratis

Vanskelig å finne på aktiviteter med barna i sommer? Nå kan du låne gratis kano.

KANOTUR: I sommer kan du leie kano helt gratis. Fra venstre: daglig leder i Ishavskysten friluftsråd, Tine Marie Valbjørn Hagelin, og rådgiver Maja Sjõskog Kvalvik. Foto: privat.  Foto: Privat

nyheter

– Sommerferien er lang, og det er ikke like lett å være kreativ og finne på nye aktiviteter hver dag i åtte uker. Så dette er et gratis turtips til hele familien, sier daglig leder i Isavskysten friluftsråd, Tine Marie Valbjørn Hagelin.

Ishavskysten friluftsråd og utstyrssentralen Turbo har gått sammen om å låne ut gratis kanobåter til tromsøværinger fram til 20. august.

– Vi vil gi tromsøværingene en mulighet til å oppdage hvor artig det er å dra på tur med kano, og hvor flott naturen er fra vannkanten, sier Hagelin.

– Vi har et ønske om at folk skal kunne delta i det meste av tur- og fritidsaktiviteter som er mulig her i Tromsø. Også har veldig få tilgang til båt, sier Steinar Dahl fra Turbo.

For hele familien

Det er syv kanoer som står i båthavna i Tromsdalen klare til bruk. Hvor lenge kanoene kan lånes er avhengig av etterspørselen.

– Men det skal i hvert fall være mulig å låne dem et par dager i slengen, forsikrer Haugli.

Kanoene har plass til to voksne og tre barn, eller tre voksne.

– Kano er en god familieøvelse. Man må samarbeide for å komme samme sted. Det er en fin måte å bli bedre kjent med hverandre på, sier Haugli.

– Det er en veldig hyggelig familieaktivitet, og både små og store kan kose seg på kanotur. Også gir det jo muligheten til flotte naturopplevelser, sier Dahl.

Tips til kanoturer

Haugli har flere tips til hvor padleturen kan gå.

– Det er mange fine steder i nærheten av Tromsø. Rundvatnet er et lite vann, og et ideelt sted å starte for nybegynnere. Finnvikvatnet er litt større, men veldig oversiktlig. Hvis man har litt mer erfaring kan man ta seg en tur til Breivikelva, sier hun.