Student kom ikke inn på profesjonsstudiet etter regnefeil. Får tilbud om 375.000 i erstatning fra UiT

UIT campus  Foto: Ronald Johansen / iTromsø

nyheter

Studenten begynte i 2013 på årsstudiet i psykologi ved UiT. Målet hennes var å komme inn på det populære profesjonsstudiet i psykologi, hvor karakterene fra årsstudiet avgjør om man kommer inn.

Tapt arbeidsfortjeneste

I ettertid viste det seg at selv om hun hadde gjorde nok karakterer, kom hun ikke inn. Dette på grunn av en regnefeil  fra Institutt for psykologi, hvor blant annet en karakter A, som egentlig var verdt 20 studiepoeng, ble feilaktig vektet til bare 10 studiepoeng skriver Forskerforum.

Psykologistudenten krevde opprinnelig 600.000 kroner i erstatning fra universitetet for å få dekket kostnadene rundt fagene fra videregående som hun tok opp som privatist for å forbedre vitnemålet samt lån, tapt arbeidsfortjeneste som psykolog og leiekostnader for bolig.

Tilbudt 375.000 kroner

UiT har nå tilbudt studenten 375.000 kroner i erstatning.

– Det ble gjort en uaktsom saksbehandlingsfeil i opptaket. For at vilkåret for erstatning skal være oppfylt, må det være en sammenheng mellom feilen som ble gjort og tapet. Vi har kommet frem til at det vilkåret er oppfylt, sier seksjonssjef Joakim Bakkevold ved opptaksseksjonen til Forskerforum.

Ifølge forskerforum er dette regnestykket til UiT:

Skole- og semesteravgift til privat videregående: ca. 31.818 kroner.

Erstatning for ett års fremtidig netto inntektstap med pensjonsopptjening,  ca. 480.280 kroner.

Erstatning for renter på studielån fra Lånekassen tilsvarende  ca. 3000 kroner.

– Fratrekk: ca. 140.000 kroner

= Tilbud om erstatning: 375.000 kroner.

Forlenget frist

Studenten fikk opprinnelig frist til å komme med tilbakemelding om hun aksepterte tilbudet 30. juni, men fristen har blitt forlenget.

- Hun har fått forlenget fristen til 4. august. Det oppstod et spørsmål om hvorvidt summen var skattefri for henne, og det driver hun nå og undersøker. Med bakgrunn i at det nå også er sommerferie, så forlenger vi fristen til 4. august, sier seksjonssjef Joakim Bakkevold til iTromsø.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter