15 studieplasser til UiT

Regjeringen har tildelt midler til 250 nye studieplasser innen IKT. 15 av disse går til UiT – Norges arktiske universitet.

IKT: 15 nye studieplasser går til UiT. Foto: Ronald Johansen 

nyheter

Det opplyser Høyre i ei pressemelding.

– Regjeringen, Venstre og Kristelig Folkeparti satser på kunnskap og kompetanse, det har vi vist i samtlige budsjetter. Nå følger vi opp satsingen med 250 studieplasser nasjonalt hvor 15 studieplasser tilfaller UiT, sier Kent Gudmundsen, stortingsrepresentant fra Troms Høyre og medlem av utdanningskomiteen på Stortinget.

I pressemeldingen begrunner de tildelingen med at Norge er avhengig av god kompetanse innen IKT på alle felt, da utviklingen går fort.

– Derfor må vi føre en politikk som gir Norge et konkurransefortrinn. Disse nye studieplassene vil bidra til at flere har muligheten til å starte på en IKT-rettet utdanning, sier Gudmundsen.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter