Over 1 million reiste til og fra Langnes første halvår

Uoffisielle tall viser en økning på 8,5 prosent i antall reisende fra Tromsø lufthavn Langnes.

Solide tall: Lufthavnsjef Ivar Schrøen kan vise til solid økning i besøkstallene siste halvår. 

nyheter

1.080.000 ser ut til å bli det totale antall besøkende for flyplassen foregående halvår. Tallene er langt bedre enn det flyplassledelsen hadde estimert.

– De prognosene vi hadde, blir gjort til skam. Vi var moderate og vi forventet rundt 5 prosent økning. At vi nå ser ut til å øke med hele 8,5 prosent er helt fantastisk, sier lufthavnsjef Ivar Schrøen.

LES OGSÅ: FlyViking ønsker seg hangar på Tromsø lufthavn

Mye turisme

Hva som har vært grunnen til den store veksten, tror lufthavnsjefen han har svaret på.

– Vi har sett en stor økning i reiseliv. De siste årene har det også vært en økning i hotellkapasiteten, som sannsynligvis har innvirkning på disse tallene, sier Schrøen.

LES OGSÅ: Nå blir det flere direkteruter til denne europeiske destinasjonen

Videre økning

Fremtidsutsiktene for flyplassen ser også ut til å være gode.

– For det kommende halvåret forventer vi også en sterk vekst sett opp mot fjoråret. Vi tror økningen blir tilnærmet lik den vi har hatt i starten av året. Sommermånedene juli og august er måneder med mye aktivitet. I tillegg kommer det sannsynligvis mange besøkende i november og desember i forbindelse med nordlysturismen, sier Schrøen videre.

LES OGSÅ: SAS åpner ny rute fra Tromsø til København

Store tall

Lufthavnsjefen er klar i sin tale om besøkstallene.

– Hvis du ser på størrelsen på flyplassen, er tallene utrolig gode. Vi er en av de flyplassene som er i størst vekst om dagen. Veksten tyder på at det er høy aktivitet også i næringslivet i Tromsø. Nå skal det sies at disse tallene er uoffisielle fram til 10. juli. Det innebærer at tallene kan korrigeres fram til da, men alt i alt ser det ut til at vi har lagt bak oss et veldig godt halvår, sier flyplassjefen.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter