Det kommer fram i kvartalsrapporten fra EiendomsMegler 1.

I rapporten kommer det fram at Tromsø og Stavanger er de to byene hvor man har sterkest fremtidstro på norsk økonomi.

– I Tromsø ser vi at mer enn tre av ti har forventninger til at norsk økonomi blir bedre det kommende året. Sammenlignet med første kvartal i år er dette nesten en dobling, sier Kristin Amundsen, administrerende direktør i EiendomsMegler 1 Nord-Norge, i en pressemelding.

LES OGSÅ: Bare tre av ti nordlendinger sparte til pensjon i fjor: Nå ser denne trenden ut til å snu (for abonnenter)

Positiv til egen økonomi

Selv om forventningene til prisvekst i boligmarkedet synker de fleste stedene i landet, er den underliggende forventningen til egen økonomi positiv på landsbasis.

– Den grunnleggende troen på fremtiden er viktig for både den norske økonomien og for boligmarkedet. Så lenge en stor andel av husholdningene fortsatt forventer bedre tider, er det ingenting som tyder på at bremsene settes på for fullt, sier Rune Bertelsen, regionsjef i EiendomsMegler 1 Sør-Vestlandet.

Forventer ikke høyere renter

I kvartalsrapporten blir også nordmenns forventninger til renter det kommende året undersøkt. Her har andelen som tror vi får høyere renter om ett år gått ned fra 46 prosent til 32 prosent sammenlignet med forrige kvartalsmåling.

LES OGSÅ: Starten av sommeren har vært knallhard for mange bedrifter (for abonnenter)

– En viktig indikator for utviklingen i boligmarkedet er folks forventning til rentenivået, og her ser vi tydelige forskjeller på landsbasis. I Oslo tror 45 prosent av befolkningen på høyere rente, mens i Kristiansand er det kun 22 prosent som tror på det samme, sier Bertelsen.