Reparasjon av vannrør skaper problemer for flere bussruter

En vannlekkasje fører til at flere busstopp på fastlandet ikke blir betjent.

  Foto: Ronald Johansen

nyheter

Flere busstopp langs ruten til 22 og 24 rammes av en vannlekkasje. Troms fylkestrafikk melder at seks busstopp på fastlandet ikke blir betjent.

Dette er busstoppene som er rammet:

  • Marsvegen
  • Orionvegen
  • Saturnvegen
  • Midnattsolvegen
  • Siriusvegen sør
  • Siriusvegen snuplass

Mulige forsinkelser

Lekkasjen er i krysset Stjernevegen og Uranusvegen på Tomasjord.

Troms fylkestrafikk opplyser til iTromsø at de omdirigerer bussene til Evjenvegen og ber passasjerer om å bruke busstoppene der.

- Vi vet ikke hvor lenge dette kommer til å vare. Vi må vurdere tiltak utfra hvor lenge vannlekkasjen påvirker trafikken. Vi er ikke sikre, men tror ikke vi får noen store forsinkelser på grunn av dette, sier Kurt Bones i Troms fylkestrafikk til iTromsø.

Det var Nordlys som først omtalte saken.

Har ikke fått noe melding om lekkasje

VA-vakta ved Vann og avløp melder derimot til iTromsø at de ikke har fått noen melding om vannlekkasje klokka 13.46.

- Det er ingen indikasjon fra vår side om noen form for lekkasje i det området, opplyses det på vakttelefonen.

Planlagt reperasjon

Like før klokka 14.00 opplyser ingeniør Ann-May Berg i Vann og avløp at dette var en planlagt reperasjon som ikke berører vannforsyningen til noen i området.

- Det har vært en lekkasje og det er vann som lekker ut, men det er ingen dramatikk rundt det. Dette er en planlagt reparasjon, men gravehullet har blitt større enn vi hadde forutsett og dermed berøres busstraséene i området, sier Berg, og fortsetter:

- Vi hadde planlagt å reparere dette i dag og ingen abonnenter berørte. De er, så vidt jeg vet, snart ferdig med arbeidet så det vil bli fikset i løpet av dagen. Dette er også en type reparasjon vi gjør stadig vekk, og ikke noe vi varsler om når ingen abonnenter blir berørt av arbeidet.

iTromsø oppdaterer saken.