Da Margrete Larsen kom hjem til Ersfjorden mandag morgen, ble hun møtt av et interessant skue. Alt gresset fra grøfteklippingen var blitt slengt ut på veien.

– Det var en maskin her og klipte grøftegresset i går morges, som jo er bra, men det var stort sett strødd gjennom hele Ersfjorden, godt utpå veien fra begge sider og i store hauger, forteller Larsen.

Vakte reaksjoner

Larsen publiserte bilde av gresskaoset på kommunen sin Facebook-side i går.

– Jeg synes jo det var litt interessant at de hadde flyttet alt gresset inn på veien, så jeg måtte ta bilde av det. Det er vel sånn miljøvennlig asfalt, sier hun spøkefullt.

Reaksjonene lot ikke vente på seg i kommentarfeltet. Én kommenterer: «Hele Ersfjorden må kostes etter denne klippen. Ser slik ut hele veien.», mens en annen kommenterer: «Ser jævlig ut på veian ætter DN dær kar’n».

Ersfjorden glemt

Hun forteller at det per klokken 11.00 tirsdag formiddag ikke hadde vært noen der for å rydde opp ennå.

– Jeg trodde i det minste at det skulle komme en bil for å rydde opp, men det har det ikke gjort, forteller Larsen.

– Ersfjorden blir litt glemt av og til. Veiene her har heller ikke blitt feiet i år, fortsetter hun.

Bedre i dag: Regn i går, samt trafikk fra biler og busser har fjernet en del, men det ser fortsatt ikke pent ut på veiene i Ersfjorden.

Ordner opp

Driftsleder i Bydrift vei, Tor Arne Andreassen, hadde ikke fått med seg gressklippingen da iTromsø var i kontakt med ham tirsdag formiddag.

– Nei, det har jeg ikke hørt noe om. Jeg må ringe entreprenør som klipper der for å finne ut hva som har skjedd, sier han.

Han sier at slike ting hører sjeldenheten med.

– Det er sjelden vi opplever at det kommer ut på veien. Det må ha vært noe feil med klipperen, forteller han.

Han er imidlertid klar på at de skal rydde opp i griset.

– Entreprenøren som har klipt der, skal få lov til å rydde opp igjen, forsikrer Andreassen.

Når det gjelder feiingen, sier han at nesten hele byen, inkludert hele Ersfjorden, har blitt feiet.

– Det gjenstår bare enkelte veier på øya, men vi har fire-fem biler ute, så vi håper å være ferdig innen fellesferien, påpeker han.

– Jeg hører de sier det, men jeg tror de glemmer at Ersfjordvegen går helt fra Vågen og til Eitervika, og jeg vet at det ikke har vært feid her (Eitervika, journ.anm.), kommenterer Larsen.