Debatterer kampen om havet på musikkfestival

Publikum får ikke bare musikk på årets Karlsøyfestival, det blir også debatt om havets fremtid.

HAV-SEMINAR: Torgeir Knag Fylkesnes (SV) skal holde hovedinnledningen. 

nyheter

Seminaret «Kampen om havet» fredag ettermiddag setter søkelyset på forvaltningen av havressursene. Det skjer etter at fiskere og aksjonister har markert sin motstand mot oppdrett med et protesttog av båter.

LES OGSÅ: Disse får festivalstøtte i 2017 (for abonnenter)

– Det pågår en rå maktkamp om havet. Spørsmålet er i bunn og grunn hvem som skal eie havet, og retten til å ta ut ressursene. Skal det fortsatt være allmenning som eies av det nasjonale fellesskapet eller skal verdiene konsentreres i hendene på få trålredere og oppdrettsselskaper, heter det i en pressemelding om seminaret.

LES OGSÅ: Lokket tromsøfolk til Karlsøyfestivalen med dans og musikk

Innledere er stortingsrepresentant Torgeir Knag Fylkesnes (SV), fisker Paul Jensen, fiskehandler Karl Alberth Hansen, kommunestyrerepresentant Jens Ingvald Olsen (Rødt), kommunestyrerepresentant Mikal Nerberg (MDG) og leder i Naturvernforbundets oppdrettsutvalg, Hermann Hansen. Konferansier og møteleder er Ingrid Evertsen.