Får 1,2 millioner kroner til å styrke fagskoleutdanningen

Onsdag mottar fylkeskommunen 1,2 millioner kroner fra regjeringen. Med disse pengene skal de styrke fagskoleutdanningen.

  Foto: Trond Sandnes

nyheter

– Vi trenger flere fagarbeidere i Troms, og dette er en viktig satsing. Fagskolene må ha midler til å utvikle seg og heve kvaliteten sin. Det leverer regjeringen på nå. I utgangspunktet hadde vi satt av 35 millioner, men vi klarer nå å utvide dette slik at vi gir totalt 46 millioner til ulike prosjekter over hele landet, sier stortingsrepresentant Kent Gudmundsen (H) i en pressemelding.

LES OGSÅ: Dette er studieretningen "ingen" vil ta: - Dette er kritisk

Regjeringen vil styrke fagsektoren med 68 millioner kroner i 2017. Midlene til fylkeskommunen er en del av dette. For å motta penger måtte de ulike prosjektene søke om midler. 74 søknader kom inn, av disse mottar 48 prosjekter støtte. Det er et ønske om å fortsette ordningen til neste år.

– Vi ser at utlysningen har skapt engasjement i hele sektoren, så dette vil vi gjøre til en permanent ordning fra 2018, sier Gudmundsen.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter