Frykter at drikkevann kan bli forurenset

Mattilsynet gjennomførte en inspeksjon av Buktelia vannverk høydebasseng i Straumsbukta 27. juni.

DRIKKEVANN: Mattilsynet krever at høydebassenget på Kvaløya må sikres.  Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix

nyheter

Der kom de fram til at ventilasjonsrøret på taket ikke er godt nok sikret mot insekter, fluer eller pollen. I tillegg hadde busker av blant annet bjørk og rogn begynt å vokse på taket.

I rapporten står det at drikkevannsbasseng skal konstrueres, utstyres og vedlikeholdes slik at vannet ikke forurenses. Mattilsynet vurderer at regelbruddet kan sette mattryggheten i fare.

Tromsø kommune har fått en frist til 31. august for å rette opp i feilen.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter