For første gang er Tromsø representert i Team Rynkeby Nord-Norge. Fredag tar Ørjan Sindre Johansen, Synne Garder Pedersen, Vidar Skogvang og Oddveig Rikardsen turen til Oslo, mens deres siste Tromsø-medlem, Tom Arvid Antonsen, reiser ned allerede på onsdag med følgebilen.

I Oslo skal de først sykle en prolog fra Rikshospitalet til Kiel-fergen, som de benytter seg av for å reise til Tyskland. Derfra skal de sykle innom Nederland og Belgia, før de til slutt ender opp i Paris i Frankrike.

– Vi gleder oss veldig, sier Skogvang om den 1.330 kilometer lange sykkelløypen.

– Vi har det veldig artig sammen, så dette kommer til å gå fint, legger Rikardsen til.

Innsamling

Selve sykkelturen er en markering på avslutningen av pengeinnsamlingen til Barnekreftforeningen.

Alt av utgifter og utstyr må deltakerne dekke selv.

– Pengene går jo til en viktig sak, sier Pedersen.

– I tillegg er sykling et godt element for folkehelsen. Selve sykkelturen vi skal begi oss ut på er bare en bonus etter en innsamlingsprosess som har pågått gjennom hele vinteren, forteller Rikardsen, og legger til at det ligger en god del trening bak en slik sykkeltur som de skal begi seg ut på.

Lange turer

Reisen er lagt opp slik at de skal være fremme i løpet av syv dager.

– Det kommer nok til å gå ganske greit de første dagene, men vi får noen tunge etapper etter hvert, sier Pedersen, og avslører at den lengste etappen kommer til å være på 24 mil.

– Jeg tror det kommer til å bli en ny opplevelse for mange å sykle flere etapper så tett etter hverandre, legger Rikardsen til.

Hun utelukker heller ikke at de blir nødt til å sykle over brusteiner, noe som er kjent fra rittet Paris-Roubaix.

– Jeg har syklet på brustein tidligere. Det er ikke behagelig.

Opprinnelig skulle turen avsluttes med at deltakerne syklet opp Champs-Élysées, akkurat som den siste etappen i Tour de France.

– Slik blir det dessverre ikke i år på grunn av terrortrussel, sier Skogvang.

– Ønsker Troms/Finnmark-lag

Dette er andre året Team Rynkeby Nord-Norge deltar på sykkelturen.

– Vi oppfordrer til at flere slenger seg på til neste år. Vår visjon er å danne et eget Team Rynkeby-lag for Troms og Finnmark, sier Rikardsen.