Nå kan du gi din stemme til årets stortingsvalg

Allerede fra 1. juli var det mulig å stemme.

FORHÅNDSSTEMME: Fram til 8. september er det mulig å forhåndsstemme. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix 

nyheter

Valgdagen for årets stortings- og samevalg er søndag 10. september og mandag 11. september. Fram til 9. august kan du tidligstemme på rådhuset mellom klokken 10 og 14. Mellom 10. august og 8. september kan du forhåndsstemme ved flere valglokaler i kommunen. Dersom du er folkeregistrert i en annen kommune enn Tromsø, kan du ikke stemme her på valgdagen. Da må du gi din stemme før 8. september. Hvis du meldte flytting til Tromsø før 30. juni, kan du avgi stemme her på valgdagen. Det er ikke nødvendig å ta med seg valgkortet, men du må vise fram gyldig legitimasjon. Dette kan være førerkort, pass eller bankkort med bilde.

LES OGSÅ: Grande henter fransk inspirasjon til tøff valgkamp

Dersom du ikke kommer deg til valglokalene under forhåndsstemmeperioden fordi du er syk eller ufør, kan du søke om å få stemme hjemme. For å gjøre dette må kommunen ha mottatt din søknad innen 6. september.