Store deler av Tromsø sentrum uten strøm

En gravemaskin har gravd over en kabel ved Skipsverftet i sentrum.
nyheter

Torsdag ettermiddag like før klokka 18.00 gikk strømmen i store deler av Tromsø sentrum.

- Det er en gravemaskin som har gravd over en kabel i nærheten av Skipsverftet, så store deler av nordre del av sentrum er uten strøm, sier Per-Magne Johansen, driftssjef i Troms Kraft, og fortsetter:

- Vi vet hvor feilen er, og har sendt folk til stedet for å koble om. Jeg antar at strømmen vil være tilbake i løpet av 30 minutt.

Ny feil

Mens de fikk rettet opp den første feilen, ble Troms kraft oppmerksom på en ny feil rundt klokka 19.30 som medfører at adresser i Storgata, Vestregata, Strandskillet, Grønnegata, Fredrik Langes gate, Bankgata og Sjøgata nå er uten strøm.

- Den første feilen ble isolert og de som ble rammet fikk strømmen tilbake. Så oppdaget vi en ny feil på en helt annen kabel som gjør at området mellom Grand og Rødbanken er rammet. Vi leter etter feilen nå, og vet at seks trafostasjoner sør i sentrum er uten strøm. Vi er på saken og håper å ha rettet feilen innen 21.00, sier Johansen.

Flere kunder i Storgata og Kirkegata var rammet til sent torsdag kveld. På feilmeldingstjenestetelefonen til Troms Kraft melder de at strømmen skulle vært tilbake klokka 22.00.

iTromsø følger saken.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter