Turister velger bort camping i nord

Nord-Norge opplevde en økning i overnattingstrafikken i mai sammenlignet med samme måned i fjor.

ØKNING: Hotellene i Nord-Norge opplevde en økning i overnattingstrafikken i mai 2017 sammenlignet med samme måned i fjor. Foto: Tom Benjaminsen  Foto: Tom Benjaminsen

nyheter

I mai måned i år ble det registrert 255.958 overnattinger i Nord-Norge. Det er 12.508 flere enn i mai 2016.

Dette innebærer en økning på fem prosent, mens Norge generelt opplevde en økning på bare to prosent.

– Mai-tallene viser at Nord-Norge fortsatt har en mer positiv trafikkutvikling enn Norge for øvrig, sier Målfrid Baik, regiondirektør i NHO, i en pressemelding.

LES OGSÅ: Vil lage et unikt hotelltilbud i Robukta til 150 millioner kroner (for abonnenter)

Hotellene øker

Hotellene i Nord-Norge har hatt en økning i totaltrafikken på elleve prosent. Det er tre prosent mer enn hva Norge som helhet hadde. Antall utenlandske hotellovernattinger i Nord-Norge økte med fem prosent, mens norske hotellovernattinger økte med 12 prosent.

Dette er bedre enn hva Norge som helhet opplevde, hvor utenlandstrafikken økte med tre prosent, og norske overnattinger økte med elleve prosent.

LES OGSÅ: Tromsø-hotell i frokost-finale

Få nordmenn på campingplasser

Campingplasser, hyttegrender og vandrerhjem i Nord-Norge opplevde en nedgang på syv prosent i mai 2017 sammenlignet med samme måned i fjor. Norge generelt hadde en nedgang på elleve prosent.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter