Når det er sol, er tromsøværinger ute. Det er regelen. Vi må nyte sola den korte tida den er her. Hvis du ikke er ute, er det virkelig noe galt på ferde.

Men av og til er det ikke noe galt. Av og til vil man være inne likevel. Se 25 episoder av en TV-serie. Lese ei bok uten å slippe og myse mens man leser. Ta en dupp etter en lang arbeidsdag. Og alle vet at hvis man dupper utendørs, kommer det alltid en kald vind og så våkner man kald som en is-zombie fra "Game of Thrones" og er like gretten og da er det ikke noe morsomt.

Å innrømme at du har vært innendørs en godværsdag er det samme som å innrømme at du egentlig ikke liker Yonas-pizza fordi kinakål på pizza ikke får deg til å juble, eller at du drar på Buktafestivalen fordi folkene er morsomme og at du ikke aner hva eller hvem som spiller musikk der eller at bollene på Kaffebønna ikke egentlig er så gode. Det synes ikke tromsøfolk flest er greit at man sier.

For å unngå alle spørsmål fra dømmende friskuser om hvorfor du ikke var ute, så kan du dra noen hvite løgner.

Her har du noen troverdige dekkhistorier for å dekke over at du lå på sofaen:

1. Du sto fast i køa i Giæverbukta og da du endelig kom hjem, sto iskald Balsfjordvind inn mot verandaen og den var så kaldt at åtte kråker søkte ly bak gelenderet og du hadde ikke samvittighet til å skremme dem vekk

2. Du skulle kjøpe reker, men det skulle også resten av byen, og i køa var det tilløp til slåsskamp og politiet måtte roe gemyttene, byen var raka for majones, og da du omsider kom deg hjem, var det kveld.

3. Du skulle ta bussen hjem, men bussen ble stående fast i Nobina-bakken, selv om det var sommer fordi det snødde i forrige uke og bakken fortsatt var glatt.

4. Du skulle ta en utepils, men ble fanget i køa inn til baren og kroppen bare fløt med i strømmen av folk og først fem timer senere klarte du å komme deg ut.

5. Du måtte kjøre forbi Telegrafbukta for å komme deg hjem, men denne gangen hadde folk satt fra seg bilene midt på veien, så du måtte vente på at brøytebilen skulle bane vei.

Vær så god, nå kan du også være en vær-rebell.