Sommeren 2015 var kaia på Gåsvær nær med å falle fra hverandre.

– Nå har det blitt så ille at de tilreisende advares når de skal gå i land på den forfalne brygga, sa lokalpolitiker Ann-Sissel Enoksen til iTromsø den gang.

Ny kai

Nå har kaia blitt renovert og kan skinne i all sin prakt.

– Hele arbeidet gikk rimelig raskt. Entreprenørene begynte med arbeidet i slutten av mai, og var ferdige i forrige uke, forteller Roald Johansen, som er prosjektleder for kairenoveringen i Tromsø kommune.

– Brukes ganske mye

Til tross for at det ikke er noen som bor på Gåsvær, er det likevel en god del som drar dit.

– Gåsvær er et kirkested og har en gravplass som brukes ganske mye. Vi mente at vi måtte prioritere å renovere kaia ettersom den hadde sett sine beste dager, sier Johansen.

– Det ble jo stilt spørsmål om å renovere kaia for to år siden. Hvorfor har det tatt så lang tid før den faktisk ble renovert?

– Det er jo mye som skal planlegges, også skal midler bevilges. På det tidspunktet hadde vi ikke råd til å renovere kaia, så vi måtte søke om penger.

Høy prislapp

Prisen for å renovere kaia kom på over millionen.

– Prisen ligger på mellom 1- og 1,1 millioner kroner. Det kommer av at kaia ligger veldig avsides til, også måtte mesteparten av kaia byttes ut, forteller Johansen.

Mange år til neste gang

Nå som kaia er renovert, kommer det til å gå en god del år til neste gang.

– Materialet som er brukt er impregnert, så jeg vil tro at det kommer til å gå en god del år før vi trenger å renovere kaia på nytt, opplyser prosjektlederen.