Jon Erlend (18) tok sølv i internasjonal kokkekonkurranse

Jon Erlend Matre (18) kom på andreplass i kokkekonkurranse i Hong Kong.

Fikk sølv: Jon Erlend Matre (18) kom på andre plass i kokkekonkurransen Gourmet Young Master Chefs – Global Challenge i Hong Kong. Foto: Puiyi Chan 

nyheter

Matre er lærling ved Mathallen her i Tromsø og har denne uken vært i Hong Kong for å konkurrere mot lovende unge kokker fra hele verden i konkurransen Gourmet Young Master Chefs – Global Challenge. Mentor Gunnar Jensen forteller at oppholdet i Kina overgikk alle forventninger.

– Jons svinecarré fikk vi høre var den beste retten i semifinalen, og da gikk han selvsagt videre til finalen. I finalen brukte Jon laks fra Lerøy og tørrfisk fra Halvors. Det endte med at Jon fikk premie for beste rett i semifinalen og sølv i selve Young Chefs-konkurransen, mens finske Niko Tähti vant, så det var en sterk prestasjon fra de nordiske kokkene, sier Jensen.

– Veldig stolt

Jensen viste også fram produkter fra Aurora Laks under en «show cooking»-demonstrasjon under gallamiddagen og var blant dommerne i konkurransen. Han er veldig stolt over prestasjonen til lærlingen.

– Jon er veldig fornøyd med sine priser i denne konkurransen og vi på Mathallen er veldig stolt over våre lærlinger som gjør det bra både i inn- og utland. Fra Hong Kong tar vi med oss mange nye venner og bekjentskaper, en fantastisk fin opplevelse, og vi håper Norge får muligheten til å delta også til neste år, sier Jensen.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter