Jon Erlend (18) tok sølv i internasjonal kokkekonkurranse

Jon Erlend Matre (18) kom på andreplass i kokkekonkurranse i Hong Kong.

Fikk sølv: Jon Erlend Matre (18) kom på andre plass i kokkekonkurransen Gourmet Young Master Chefs – Global Challenge i Hong Kong. Foto: Puiyi Chan 

nyheter

Matre er lærling ved Mathallen her i Tromsø og har denne uken vært i Hong Kong for å konkurrere mot lovende unge kokker fra hele verden i konkurransen Gourmet Young Master Chefs – Global Challenge. Mentor Gunnar Jensen forteller at oppholdet i Kina overgikk alle forventninger.

– Jons svinecarré fikk vi høre var den beste retten i semifinalen, og da gikk han selvsagt videre til finalen. I finalen brukte Jon laks fra Lerøy og tørrfisk fra Halvors. Det endte med at Jon fikk premie for beste rett i semifinalen og sølv i selve Young Chefs-konkurransen, mens finske Niko Tähti vant, så det var en sterk prestasjon fra de nordiske kokkene, sier Jensen.

– Veldig stolt

Jensen viste også fram produkter fra Aurora Laks under en «show cooking»-demonstrasjon under gallamiddagen og var blant dommerne i konkurransen. Han er veldig stolt over prestasjonen til lærlingen.

– Jon er veldig fornøyd med sine priser i denne konkurransen og vi på Mathallen er veldig stolt over våre lærlinger som gjør det bra både i inn- og utland. Fra Hong Kong tar vi med oss mange nye venner og bekjentskaper, en fantastisk fin opplevelse, og vi håper Norge får muligheten til å delta også til neste år, sier Jensen.