Så mye tjener FlyViking per solgte billett

– Dette er en salgspris for at folk skal få teste oss og se at dette er bra, forklarer direktøren.
nyheter

27. mars gjennomførte Ola Giæver den første flyturen med sitt nye flyselskap FlyViking.

Siden den gang har Giæver solgt flere av sine eiendommer for å øke kapitalen i selskapet, luftet ønske om egen hangar ved Tromsø lufthavn og lansert store planer for nye rutetilbud.

Tjener kun 18 kroner per billett

Søndag melder NRK at det nyoppstarta flyselskapet kun tjener 18 kroner per solgte billett.

– Dette er en salgspris for at folk skal få teste oss og se at dette er bra, slik at de også har lyst å fly med oss senere, forklarer Stein Terje Dahl, administrerende direktør i selskapet til NRK.

Skeptisk

Transportforsker Espen Andersen ved Handelshøyskolen BI tror derimot ikke taktikken vil fungere.

– La meg være diplomatisk og si det slik: Jeg tror det blir vanskelig. De har oddsene mot seg, for de aller fleste flyselskaper som startes opp går dunken, sier Andersen til NRK.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter