Kommunen anmelder to personer for truende meldinger mot barnevernansatte på Facebook

Kommmunen har anmeldt to personer for meldinger på sosiale medier, som kommuneansatte oppfattet som truende.

  Foto: Jon Terje Eiterå

nyheter

Ansatte i barnevernet har på en offentlig Facebook-side blitt hengt ut med navn og bilde. De blir blant annet beskrevet som «ond, djevelsk og løgner». Nå blir to personer bak meldingene anmeldt til politiet.

Pål Jakobsen er kommunikasjonssjef i kommunen og opplyser om anmeldelsen til NRK Troms.

– Dette kan vi ikke godta. Det er alvorlig når folk opplever dette som en trussel mot seg sjøl og jobben de er satt til å gjøre. Så blir det opp til politiet å vurdere anmeldelsen vi har levert, sier Jakobsen til NRK Troms.

Han forteller at hendelsene har gått inn på de ansatte.

– Dette er en Facebook-side med godt over tusen følgere der hvem som helst kan koble seg på. Jeg tror de fleste vil forstå at når man henges ut med bilde, navn og sterke kommentarer, så er det belastende. Det er ansatte som er redde for å gå i Storgata, sier han til NRK Troms.

NRK Troms har vært i kontakt med den ene personen som har blitt anmeldt. Vedkommenet er administrator på den aktuelle Facebook-gruppa.

– Via media har jeg fått vite at jeg er anmeldt, men jeg er ikke bekymret. Jeg har ikke fremsatt noen trusler, og det jeg har påstått, har jeg også dokumentasjon på. Jeg valgte å navngi personene fordi jeg mener de må stå til ansvar for det de har gjort som ansatte, og ikke privatpersoner, sier personen til NRK Troms.