Kim Daniel Arthur bygger unik strandbar til Buktafestivalen

Bukta har en lang mattradisjon med hovedfokus på sjømat og nordnorske råvarer. I år ønsket de seg en salgsbod med «nordnorsk-søramerikansk-beach-hut-gjenbrukt-look».

GLISER: Kommunikasjonssjef Marianne Saus og festivalsjef Lasse Lauritz Pettersen er storfornøyd med strandbaren som skal servere mat under årets Buktafestival. I bakgrunnen arbeider Kim Daniel Arthur (på taket) og Sigurgeir Agustsson.  Foto: Ronald Johansen / iTromsø

nyheter

Ifølge møbelsnekker Kim Daniel Arthur var dette en morsom utfordring.

– Det er en «crazy» idé i utgangspunktet, men det er veldig gøy å bli spurt. Nå har vi brukt 55 timer på strandbaren og den er nesten ferdig, forteller han.


GJENBRUK: Festivalsjef Lasse Lauritz Pettersen (til høyre) mener de gjenbrukte materialene gir strandbaren et autentisk og rått preg. Her med Sigurgeir Agustsson (til venstre), Marianne Saus og Kim Daniel Arthur.  Foto: Ronald Johansen / iTromsø

 

Arthur driver møbelbedriften Ekte og har islandske Sigurgeir Augustsson med på laget.

– Vi var rimelig sikre på at dette kom til å bli bra. Det er ingen som kunne fanget den autentiske råheten som Kim Daniel har. Den er skikkelig Bukta, sier en festivalsjef Lasse Lauritz Pettersen.

Facebook til unnsetning

Da Arthur fikk oppdraget om å bygge strandbaren, spurte han om hjelp på Facebook til ideer.

– Det tok helt av med ideer og engasjement fra folk. Det var ei dame som tipset oss om en gammel låve på Laukslett som skulle rives. Der har vi mesteparten av materialene våre fra. Vi har fått tips om farger, surfebrettet, og tromsøpalmer i blomsterbed. Også får jeg til og med en utstoppet måse som skal stå på taket, forteller Arthur engasjert.

PELÉ OG ZICO TIL BUKTA: Man kan ikke ha en brasil-inspirert strandbar uten fotballstjernene Pelé og Zico. Her henger Kim Daniel Arthur opp et bilde av Zico.  Foto: Ronald Johansen / iTromsø

 

Søramerikansk inspirasjon

I baren skal de servere mat som er inspirert av nordnorske råvarer og hva som skjer når de eksporteres.

– Vi vil at publikum skal få muligheten til å være med på noe større enn mat i trauste festival-telt. Det er Mathallen som leverer maten, da blir det blant annet bolinhos av klippfisk som er en type brasiliansk gatemat og hawaiisk pokesalat, sier Pettersen.

Etterlyser navneforslag

Konseptet blir en god blanding av Sør-Amerika og Nord-Norge. Nå etterlyser festivalsjefen et navn til denne strandbaren.

– Vi vil ha et nordnorsk navn som sier at du får lokal sjømat rett i hånda, sier Pettersen.

Har du tips til hva strandbaren kan hete? Send mail til tips@itromso.no eller skriv ditt forslag i kommentarfeltet før torsdag 13. juli.

TRENGER NAVN: Kim Daniel Arthur skal henge opp skilt i løpet av uka, og trenger innspill til hva strandbaren kan hete.  Foto: Ronald Johansen / iTromsø