Marit Bockelie etterlyser kyndig mannskap til seilas

Tusenkunstneren Marit Bockelie (83) skal delta på Forbundet Kystens landsstevne i Kristiansund med ikke mindre enn to nordlandsbåter. Nå er hun i beit for folk til å seile båtene.

HENNES FEMTE: Marit Bockelie maler sin nyeste og femte nordlandsbåt, åttringen «Gloria Mundi». Bildet er tatt i 2003.   Foto: Per Eliassen

nyheter

– Flere som skulle være med på seilasen har trukket seg av ulike årsaker. Det virker som det ikke er så mange som orker å seile, sier Marit Bockelie litt oppgitt.

To åttringer

Alderen til tross, Bockelie har ikke tenkt å legge inn årene til tross for frafall i mannskapsrekkene. Hun er æresmedlem i Arctandria og eier av ikke mindre enn fem nordlandsbåter.

Landsstevnet er et årlig arrangement i regi av Forbundet Kysten. I år går det av stabelen i tidsrommet 20. til 23. juli.

– Landsstevnet er på ny plass hvert år. I år er det Kristiansund hvor jeg skal delta med to båter. Det er åttringer. De er svære, over ti meter lange, forteller 83-åringen.

NORDLANDSBÅT: Til en slik nordlandsbåt, en åttring, trenger Marit Bockelie seilkyndige. Båten er malt i hennes egen rederifarge, rødt, hvitt og blått.   Foto: Jon Terje Eiterå

 

Solid seilererfaring

Båtene skal fraktes på hjul til Nordmøre, en fra Bodø og en fra Oslo, før de sjøsettes. Bockelie skal begynne seilasen allerede 15. juli i Valsøyfjord på Nordmøre. De som skal være med, må mønstre på her. Først går turen til Smøla før kursen settes mot landsstevnet i Kristiansund.

– Det skulle være med ti personer, nå er jeg bekymret for hvor mange det blir. Jeg trenger to til tre seilkyndig mannskap fra starten, som kan sette opp mastene. De må ha med seg ullbukser for det kan bli kaldt. Det er bare å ta kontakt. Seiling er både sosialt og hyggelig, sier Bockelie.

Selv er hun langt fra noen førstereis når det gjelder seiling med nordlandsbåter. Hun har blant annet tilbakelagt strekningen Tromsø-Oslo med den ene båten hun skal ha med seg til Nordmøre.

MANNSKAPSMANGEL: Marit Bockelie skal delte på Forbundet Kystens landsstevne i Kristiansund og etterlyser noen som kan være med å seile to nordlandsbåter fra Valsøyfjord på Nordmøre via Smøla til Kristiansund.   Foto: Tom Benjaminsen

 

Også kunstutstilling

Forberedelsene til seilasen er allerede unnagjort.

– Jeg og ei venninne har vært ei uke og forberedt oss og pusset opp åttringen. Vi har holdt på ved Bodø.

Det er imidlertid ikke bare to nordlandsbåter hun bringer meg seg til Kristiansund. Multikunstneren Marit Bockelie er kjent både for sine mosaikkbilder, som ikke minst pryder mange yttervegger i Tromsø, og akvareller. I tillegg er hun musiker.

– Jeg og Kine Hellebust skal ha utstilling sammen under landsstevnet. Det blir ei maritim utstilling, med helt nye ting, sier Bockelie.